Friday, June 28, 2013

AURA GIFT


~AURA GIFT - WM-RM 179.00/EM-RM 189.00


KHASIAT Kandungan Aura Gift

Stem Cell Apple – Menyuburkan kulit , mengaktifkan semula sel-sel pada sluruh tubuh badan dan mencantikkan wajah serta menghaluskan kulit wajah.

Ekstrak Acai Berry – Membekalkan lebih banyak antioksidan dan mengandungi asid lemak omega,asid amino,mineral semulajadi,Vitamin A,B1 dan E.

Ekstrak Garcinia Cambogia – Mengandungi asid hydroxcitric/ HCA untuk membantu mengekang nafsu makan & menggalakkan penguraian lemak dalam tubuh manusia dan haiwan.

Ekstrak Puraria Mirifica – Menganjalkan dan menegangkan payudara, membantu pertumbuhan dan perkuatkan rambut.

Ekstrak Teh Hijau –Mengandungi Vit C, Vit E, Vit B, kafein, klorofil, poiiferol, fluoride, flavanols, manocitrate dan katekin untuk membantu melancarkan perjalanan darah, menurunkan darah tinggi/kolestrol, mencegah pembentukan lemak, mmbentuk metabolisme karbohidrat, melancarkan pencernaan dan membantu semua bakteria.

Vitamin C - Nutrien terpenting bertindak sebagai anti pengoksidaan bagi menjaga tubuh badan manusia dan haiwan.

Kolagen Ikan – Membentuk dan merangsang pertumbuhan semua kolagen yang menyusut di bahagian sendi, tulang, kulit dan lain-lain, meningkatkan penyerapan kalsium dan membantu pola tidur yang baik.

Gluthathione – Memutihkan kulit dan melawan radikal bebas yang merosakkan sel selain mengubati dari penyakit alzhaimer dan parkinson.

Oat – Bijiran yang mampu merawat masalah kulit dan membantu mengurangkan kolestrol.

Susu Kambing – Mengandungi fluorine dan protein tinggi bagi membantu menguatkan sistem imunisasi paru-paru, menyeimbangkan kandungan gula dalam darah dan meningkatkan daya ingatan.

Madu – Suplemen kesihatan yang mengandungi gizi yang efektif untuk proses penyembuhan, pencegahan penyakit serta stamina tubuh badan manusia.


Soalan :
APA ITU AURA GIFT?

Jawapan :
Aura Gift adalah produk makanan tambahan kesihatan untuk melengkapkan dan membantu wanita untuk kelihatan lebih langsing,memperbaiki tekstur kulit agar kelihatan muda, gebu dan anjal serta turut memulihkan kesihatan dalaman, dapat menghilangkan kepadatan tulang selain membantu memperkuatkan akar rambut, berkhasiat bagi memperbaiki keremajaan tubuh badan, menganjalkan payudara serta memulihkan dan merapatkan keintiman.

Kebaikan Aura Gift untuk pengguna :





ADVANCE REPAIR WHITENING TABLET


ADVANCE REPAIR WHITENING TABLET (VITAMIN C) - WM-RM 145.00/EM-RM 155.00

Soalan :
Apa itu ADVANCE REPAIR WHITENING TABLET???

Jawaban :
Advance Repair Whitening Tablet adalah tablet kesihatan untuk menutrisi seluruh anggota badan & kulit.ARWT juga dapat merangsang tubuh untuk aktif memproduksi glutathione antioxidant selain menghalang dan mencegah tumbuhnya produksi melanin di kulit.

Tablet ini mengandungi kandungan & khasiat seperti di bawah:

60 mg L-cycsteine (Glutathione) -Memutihkan kulit & melawan radikal bebas yang merosakkan sel selain mengubati dari penyakit alzhaimer dan parkinson.

75mg Vitamin C -Nutrien terpenting bertindak sebagai anti pengoksidaan bagi menjaga tubuh badan manusia.

Vitamin B5 -vitamin larut dalam air dan penting sebagai koenzim yang melakukan metabolisme pelepasan energi.

Vitamin B2 -membantu proses metabolisme di dalam tubuh seperti karbohidrat, protein dan lemak menjadi glukosa yang akan digunakan sebagai tenaga bagi tubuh.
Vitamin B1 -Memproses metabolisme untuk menghasilkan tenaga di dalam tubuh serta mengatasi lemah otot dan kelemahan tenaga.

Vitamin E -Meningkatkan daya tahan tubuh serta bertindak sebagai bahan perawatan kulit.Dapat melindungi kulit dari sinar UV, menjaga kelembapan kulit dan mencegah proses penuaan pada kulit.

2 mg R-Oryzanol -Menurunkan kolesterol ,melindungi dari tekanan darah tinggi dan mencegah dari menghidap kanser.



AURA MAYA SETS

OUR NEW IMPROVEMENT FORMULATION IS READY FOR MARKET

New packaging - Intense Cream dalam bekas yg lebih besar 15g, Sabun Kuning/hijau & Serum

RM149 (WS) RM159 (S/S)


AURA MAYA NEW PACKAGING

OUR NEW IMPROVEMENT FORMULATION IS READY FOR MARKET




JOM BELI PRODUK AURA MAYA!!
Sangat berbaloi menggunakan produk yang selamat dan sangat berkesan....TANPA MERKURI!

Sila hubungi kami segera untuk segala masalah, pertanyaan, pembelian & info mengenai produk.

Senarai Harga Pasaran untuk setiap produk :

~Aura Maya Skin Care Old Set 
- WM-RM 130.00/EM-RM 140.00

~Aura Maya Skin Care New Set 
- WM-RM 149.00/EM-RM 159.00

~BB CREAM 
- WM-RM 39.00/EM-RM 49.00

~ADVANCE REPAIR WHITENING TABLET (VITAMIN C) 
- WM-RM 145.00/EM-RM 155.00

~AURA GIFT 
- WM-RM 179.00/EM-RM 189.00


Tuesday, May 21, 2013

TESTIMONI AURA MAYA - Formula Korea





Assalamualaikum.... mmg dah lama nak bagi testimoni tapi nor segan. Dgn semangat yg malu2 kucing nor ni biarlah malu simpan ke tepi... Sebelum menggunakan Aura Maya formula korea ni mmg kulit dah elok sgt dgn AM lama. Seminggu sebelum guna nor byk kali scrub muka dgn scrub aprikot, hampir tiap2 hari. Tiada perubahan yg ketara sangat pada awal pemakaian, cuma ada keluar jerawat besar 2 biji tpi hilang dlm masa 3 hari bila nor sapu serum lebih ckit kat area tu....

Ada ketika muka nampak kusam tapi nor teruskan juga dgn penuh kesabaran & keyakinan. Ramai yg kata AM formula korea ni macam2, ada yg tarik diri sebab tak cukup sabar utk menghadapi segala cabaran... setakat ni bagi nor sangat memuaskan hati.

Pada sesiapa yg nak tahu lebih lanjut lagi mengenai produk AM & cara pemakaian yg betul boleh hubungi nor samada call/sms/Whatsapp ke 0138155039 atau layari blog www.noorhodza.blogspot.com

Terima Kasih Aura Maya serta pengasasnya yg telah memberi keyakinan kepada wanita yg mempunyai masalah muka... JOM cuba!!!!


As Salam. Nama saya EmaRazirin Ambayah........ hehehe......jgn terkejut.....pakai am macam satu transformasi......hehe......sebelum pakai am, kulit tidak sekata, gelap dan kusam, kesan2 jerawat hitam.....pakai make up tebal2 sbb nak cover semua tu.....

now bila da pakai am...segala2nya berubah..... makeup pun da xpakai......bedak muka pun xpakai langsung......natural beauty..

muka bertambah berseri2, kulit nampak fresh, kesan jerawat pun hilang.....bile da ada BB cream, just apply je kat muka, jimat masa nak bermake up....

memang sangat berpuas hati.......terima kasih Aura Maya......






NEW TESTIMONI FROM SINGAPURA!!!

Cuba teka umur sis ini????

Alhamdulillah....siapa sangka dengan berkat kesabaran walaupun agak lambat dan ada mengalami "healing krisis" tetapi lastly jeragat juga sudah berkurangn....... skin pun sudah bertambah sihat dan gebu lagi berseri......... malahan semakin better dari sebelumnya...... Siapa sangka saya sudah mempunyai cucu.......:-)

terimakasih AURA MAYA..




Kata pengguna :
"Selepas menggunakan aura maya muka lebih cerah, look flowless tanpa makeup hny bakai bedak bby shj...N aura maya menambah keyakinan diri.

Mula pkai. End bln 2.dlm 27 or 28hb , my sis bg hadiah sbb i bising muka suka ade jerawat kecil2 + warna muka x sekata. N redung..muka asyik gtl2 je awl pagi.

My sis said produk ni ok sbb mmber dye pakai gak..
About pic tu sy amik gmba ke 2 tu hari rabu 13 mac N yg 3rd pic tu ari selasa 19march.

Hasil sgt memuaskn.. pdal bru je pkai... n paling best sbb kua js pkai bedak bby powder jek.. muka dah sekata cya pkai bb cream... hehe n i will kip using it. Yeay!

Setiap kali melihat cermin saya akan merungut dan membebel melihat jerawat2 kecil yang tak pernah putus tumbuh di muka, tambahan dengan warna muka yang tidak sekata.

Jodoh saya menggunakan AURA MAYA selepas kakak saya memberikannya sebagai hadiah.

Pada mulanya saya agak rungsing akan kesan sampingan produk ini... Tetapi selepas dipujuk kakak, saya beranikan diri menggunakannya kerana kawan kakak turut menggunakan produk ini dan katanya "PRODUK AURA MAYA INI SGT OK" And guess what! Ternyata produk ini sangat berkesan.

Selepas seminggu menggunakan AURA MAYA kesan2 +ve jelas terserlah. Sekarang genap 3minggu menggunakannya dan inilah hasilnya.

Dan saya sungguh berpuas hati..
Keluar rumah dengan hanya menggunakan baby powder, tanpa bb cream. Heheh seronok sgt dan saya akan terus memakai AURA MAYA? Yeay!!

Terima Kasih Aura Maya




Next TESTIMONI !!! Jom baca apa kata pengguna AM Korea ni.....

alhamdulilah kak....
sy betul2 tidak rasa menyesal menggunakan am Versi Korea ini.....Walaupun pada awalnya bermacam2 masalah yang dah timbul.... Terimakasih kerana kak setia melayan dan membimbing saya yang nyaris-nyaris nak berpaling arah.....
Sekarang saya amat berpuas hati dan akan teruskan.....

Sekarang kawan-kawan dah ramai yang tegur kerana skin saya dah makin putih dan bersih ,mereka pun dah mula menggunakan AURA MAYA BARU ini.....





Jom baca apa kata pengguna:

Assalamualaikum, saya adalah salah seorang pengguna auramaya versi korea dan saya juga pernah menggunakan auramaya sebelum di tukar kepada yg baru. Pada saya, product auramaya versi korea ini sesuai utk saya kerana jerawat saya dah x keluar seperti sebelum ini..keluar sebutir dua tu biasalah terutama semasa period. Bila jerawat naik masa period saya rajin cuci muka dgn sabun pencuci auramaya then saya sapukan serum. Dalam 2 hingga 3 hari jerawat mmg kecut n muka rasa bersih.

Masa mula2 pakai produk auramaya versi korea ni mmg ada juga naik jerawat kecik2 n halus warna putih dkt bahagian hidung..maybe juga sbb kulit saya jenis berminyak terutama kat hidung n dahi tapi saya keep on je pakai auramaya korea ni..saya boleh kata dlm masa 3 minggu saya pakai auramaya korea ni mmg keluar jerawat halus tu but after that..Alhamdullillah, kulit saya jd macam biasa n jerawat halus pun mmg xde kuar sampai skrg..skrg pun dah hampir 3 bulan saya menggunakan auramaya versi korea ni.

Walaupun auramaya versi Korea ni ramai yg ckp lambat kesannya berbanding yg lama tp saya sgt suka n berpuashati..muka pun x la putih mcm sesetengah produk pemutihan kulit sampai org lain pun perasan yg warna kulit muka terlebih putih dari badan. Untuk pengetahuan, muka saya sgt teruk naik jerawat masa mengandungkan anak..sgt2 teruk mungkin juga sbb hormon..slps lahirkan anak jerawat still ada n bekas jerawat pun x nak hilang ..Alhamdullillah produk auramaya yg lama n yg baru mmg x mengecewakan saya.

p.s/: nak cantik kita kena SABAR kan..? :)
Terima Kasih~







Ms mula pakai AM muka sy mmg truk sgt... Jerawat kuar xbrenti.. Abis satu kuar satu lg.. Bila dh pakai AM muka smakin baik.. Yg paling best org kata makin putih n kulit nmpk skata je... 

Tiba2 AM buat new formula.. Takut jgk nk cuba sbb rasa dh srasi dgn AM yg lama.. Bila dh try new formula rase lbih yakin plak.. Dulu bila guna krim mlm agak melekit n nk tdo pun xselesa sbb rambut mlekat kt muka.. Tp bila guna new formula ni rase muka segar je.. Klu ada jerawat baru tumbuh, sakit n merah, nk tdo pakai new formula tu. Bila bgn pg yg merah tu trus pudar n xsakit dh bila picit... 

Ksimpulannya dh hampir 2thn lbih guna AM ni sy mmg bpuas ati sgt2.. Lbih2 lg dgn new formula yg br sbulan je sy guna... Terima kasih AM..






TESTIMONI from SABAH....... TQ dear !!!

Salam....nak berkongsi salah sorang custmr saya yg tlh memakai aura maya lama dan versi korea..sangat2 Awesme...dia Ni kulitnya takde la masalah sangat...mg sesuai sangat ngan aura Maya kedua2 Versi..jom kita trjah..

Hubungi 0138155039 jika nak tahu lebih lanjut mengenai produk Aura Maya.



Sunday, April 28, 2013

Aura Maya Formula Korea




Assalamualaikum semua.... setelah menggunakan Aura Maya Formula Korea selama 4 bulan, ini lah hasilnya. Keyakinan serta kesabaran perlu ada utk menghasilkan kulit yg sihat.... Alhamdulillah, JOM contact noor utk dptkan keterangan lanjut mengenai produk ini...


CALL/SMS/Whatsapp 0138155039


Foto diambil pada 27/4/2013

Friday, April 5, 2013

SHARE TIPS: ~ CARA MEMAKAI BB CREAM ~


Langkah 1
Pastikan anda telah membersihkan wajah dan tangan sebelum pemakaian. Ambil sedikit BB Cream dengan hujung jari telunjuk dan oleskan di bahagian muka seperti di dalam gambar.

Langkah 2
Sapu rata dari arah tengah muka (hidung) ke arah telinga, sehala sahaja untuk bahagian bawah mata sehinggga tulang rahang. Untuk bahagian bawah mata, sapu lembut dan rata untuk melindungi kesan lingkaran gleap. Untuk bahagian dagu dan atas bibir sapu rata evenly.

Langkah 3
Untuk bahagian hidung, cara sapuannya adalah menegak dan menurun yer. Pastikan di tepi hidung juga di sapu rata. Bahagian dahi boleh sapu ke kiri dan ke kanan dan pastikan semuanya sekata.

Langkah 4
Daerah seperti Jerawat boleh oleskan lebih sedikit. 

Tips
Sebelum tidur disarankan untuk cuci muka. Jangan pakai BB Cream waktu tidur.

Malam adalah waktu paling bagus untuk merawat kulit. Cuci muka dengan Sabun Aura Maya Skin. Pakai 1 titik serum dan Krim Rawatan Aura Maya Skin Care..


Monday, April 1, 2013

BUKA KEDAI SEMULA

Assalamualaikum semua...

Apa kabar? Saja nak bagitahu kedai dah dibuka semula... penghantaran bermula petang ni. Sesiapa nak order boleh jer sebelum pukul 2 ptg nanti...

Alhamdulillah dan terima kasih semua

Thursday, March 21, 2013

KEDAI TUTUP SEMINGGU

Assalamualaikum semua...

Dimaklumkan mulai 22hb March 2013 - 28hb March 2013 Omeera's Store tutup kedai. Last order hantar esok ptg, sesiapa yg nak order tolong buat tempahan sekarang & paling lewat order diterima pada pukul 1 ptg esok(khamis).

Tokey kedai nak gi cuti, lama dah tak gi jalan2... terima kasih di atas sokongan semua.

Sila hubungi dealer nor di bawah ini utk kawasan anda

Jumpa lagi...

Monday, March 11, 2013

TESTIMONI AURA MAYA - formula KOREA



Alhamdulillah.....akhirnya ada yg sudi berkongsi testimoni bersama kami. Kami dimaklumkan hanya 2 minggu penggunaan sahaja beliau telah mendapat kulit yang cantik, cerah & mulus.....

GAMBAR 1 : Wajah ketika penggunaan Aura Maya Lama. Kulit putih bersih....memang cantikkk.....

GAMBAR 2 : Wajah ketika di awal penggunaan Aura Maya Korea. Telah berlaku 'healing crisis' di mana kulit tumbuh jerawat kecil & ruam2 merah....ini adalah tindakbalas kimia yg terhasil oleh penggunaan AM lama sebelum ini.....pada waktu ini pengguna AM dinasihatkan utk teruskan penggunaan. Proses ini adalah utk sementara waktu sahaja...

GAMBAR 3 : Inilah wajah AURA MAYA KOREA selepas 2 minggu penggunaan. Cantikkk...spt kulit org Korea.. ...kulit nampak sihat, lembab, cerah & berseri..... dan yang pasti kulit adalah lebih cantik berbanding semasa menggunakan AM lama. Tahniahh Zary Amida :)



....next Testimoni Aura Maya Korea......jom tengokkk... :)

Saya pelajar berumur 22 tahun....saya tidak memakai apa2 produk sebelum ini....dan saya mmg sudah lama teringin utk memakai prdk AM kerana ramai kwn2 saya telah mencubanya.....bgmanapun bile saya oder AM, saya dapati saya tlh menerima AM versi baru...takut gak nak pakai.....esp biler sy bc komen2 kat fb psl AM baru...ramai yg komen kulit makin gelap dan naik jerawat.....tp saya telah diyakinkan oleh agen yg jual kpd saya bhw tidak semua org sama tindkblas di awal penggunaan. Untuk 2 minggu pertama, saya telah disarankan supaya hanya menggunakan intense krim sahaja pada waktu siang & malam....setelah 2 minggu barulah saya memulakan penggunaan serum + intense krim..Alhamdulillah, saya mmg tidak mengalami apa2 tndkbls yg teruk spt yg disebut2....dan kini telah lebih sebulan saya menggunakan AM Korea.....mmg sgt2 berpuashati....sebelum ini kulit saya kusam dan ada masalah jerawat sket2....tp skrg saya tlh mendptkan kulit yg cantik, cerah & gebu......TQ AM Korea....Syukur, Alhamdulillah...





ALHAMDULILAH....SYUKUR Sesngat...

ternyata sy memilih produk yang tepat untuk wajah saya....

Peringkat permulaan agak ragu2 apabila Aura Maya telah bertukar formula.....
skin saya bertambah Gelap, Kusam dan keluar bintik2 yang seperti Ruam.... selang 3 hari keluar pula jerawt.... Rakan2 pula mengajak sy bertukar ke Produk lain.......dan bermacam2 negatif berkaitan produk ini.....Namun.... Kerana saya berfikir Positif.... dan ingin membuktikan bahawa Produk ini adalah TERBAIK.... saya teruskan juga, ternyata skin saya bertambah lembut, cerah as semulajadi dan sy amat berpuas hati,.......JOM SIHAT ,CANTIK & MENAWAN bersama Aura Maya...

Tuesday, February 19, 2013

Aura Maya.... PENTING harus BACA



Informasi dpd Zamaya Network


Asalamualaikum dan selamat sejahtera kepada semua peminat Aura Maya Skin Care. Alhamdulillah, diperjumpaan bersama agen-agen kami pada hari Sabtu 16hb Februari 2013, telah menghasilkan satu persefahaman yang jelas dan padu akan halatuju dan matlamat Zamaya Network sebenarnya.
Kini setelah sebulan lebih kami memperkenalkan AM versi Korea, berbagai reaksi yang kami terima daripada penguna, terutama daripada mereka yang telah selesa menguna AM versi lama. Bagi penguna-penguna baru tiada masalah, maklumbalas yang mereka berikan amat positif, memuaskan dan kesannya lebih cepat dari yang dijangkakan. 

Bagi penguna AM versi lama yang bertukar kepada AM versi Korea akan mengalami “Healing Crisis” yang ramai tidak sabar dan tidak sanggup melaluinya. Jika mereka dapat melalui proses rawatan ini dengan sabar dan terus mengunakan AM versi Korea ini, kami pasti mereka akan mengalami satu transformasi yang mengagumkan.

Kami menyucapkan ribuan terima kasih yang tak ternilai kepada agen-agen kami yang setia menghadapi berbagai kerenah pelanggan mereka. Dalam keadaan sebegini, akan ada pihak-pihak yang berkepentingan akan mengambil peluang dan kesempatan untuk memburuk-burukkan AM. Ada yang sengaja membesar-besarkan akan ketidakpuasan hati mereka di wall facebook mereka sedangkan mereka perlu hanya berinteraksi dengan agen dari mana mereka membuat pembelian. Kami juga bersedia melayan mereka untuk menangani apa jua masalah yang mereka alami. Tanpa mahu memperkenalkan diri mereka, mereka terus memburuk-burukan AM versi Korea ini . Ini jelas menunjukkan mereka berniat jahat. Walau bagaimanpun kepada mereka-mereka ini kami harus berterima kasih. Komen-komen mereka ini walaupun secara tak beretika telah membakar semangat kami untuk berusaha lebih gigih lagi. 

Sekali lagi kami ingin menyatakan bahawa penghijrahan kami daripada AM versi lama kepada yang baru adalah untuk maju kehadapan, kepada yang lebih baik dan selamat untuk pengunaan jangkamasa yang lama. Bagi produk keluaran Korea ini kami dengan jelas tahu akan isi kandungan dan bahan-bahan yang digunakan. Daripada bahan mentah yang digunakan hanya bahan-bahan yang tidak memudaratkan diekstrak dan dirumuskan secara saintafik melalui teknologi NANO. 

Penghasilannya adalah produk yang sangat halus dan akan terus meresap kedalam kulit untuk rawatan yang berkesan dan menyeluruh. Ia tidak berminyak atau melekit dipermukaan kulit.
Keuntungan kewangan bukanlah matlamat utama kami. Ini bersesuaian dengan ‘Tag-line kami: ADDING VALUES TO YOUR LIFE’ {MENAMBAH NILAI KEHIDUPAN ANDA}. Biar produk kami tidak terjual sehebat AM versi lama, tetapi kita ingin wanita-wanita dinegara kita ini, walaupun tidak mengunakan produk kita, tetapi akan menjauhi produk-produk yang berkimia yang memudaratkan. Lambat laun AM versi Korea ini akan diterima.

Mungkin menjadi tandatanya kepada ramai penguna AM versi lama mengapa kami bertukar kepada AM versi Korea dari yang lama, sedangkan ianya begitu hangat dipasaran. Alasan kami adalah:-

1. AM lama dihasilkan secara tradisional dalam kuantiti yang terhad. Pengeluarannya tidak dapat memenuhi permintaan. Kami selalunya keputusan stok

2. Kebelakangan ini terlalu banyak produk yang menyerupai AM lama dan diakui sama. Dengan warna dan rupa krim tidak jauh beza adalah amat mengelirukan penguna dimana mereka tidak dapat membezakan ketulinan produk dan yang mana selamat untuk digunakan.

3. Kami juga tidak berupaya menentukan ketulinan produk yang dibekalkan kepada kami secara berterusan, kerana pembekal kami juga tidak dapat memberi jaminan akan ketulinan bekalan mereka. Kami tidak menyalahkan siapa-siapa dalam hal ini kerana ia perkara biasa dalam dunia perniagaan kosmetik. Apabila sesuatu produk itu mendapat sambutan hangat, akan ada oportunis yang lahir dengan produk-produk tiruan yang tidak diketahui asal usulnya dan dilabelkan sebagai yang tulin.

4. Kini terdapat pula kecenderungan pengusaha-pengusaha yang tidak bermaruah yang mengunakan merkuri sebagai agen pencerah. Kesannya cepat, tetapi dalam jangka masa yang panjang merbahayakan.Oleh kerana kami perlu berurusan dengan pihak ketiga atau lebih bekalan AM versi lama yang kami terima tidak terjamin ketulinannya seperti mana yang kami terima pada asalnya, dan untuk mengelakkan kemungkinan berlaku perkara yang tidak diingini, kami mengambil keputusan untuk tidak meneruskan penjualan AM versi lama. 
“Untuk tidak menyingung perasaan sesiapa yang berkenaan, kami ingin merakamkan ribuan terima kasih kepada pembekal AM versi lama, kerana dengan izin Allah jua telah membuka pintu rezeki kami. Kami juga tidak pernah meragui akan kejujuran beliau semasa berurusniaga bersama" 

5. Kami memilih untuk berurusan dengan pengeluar dari Korea ini kerana kami beurusan secara terus dengan pengeluar. Kami juga jelas diberitahu akan bahan-bahan yang terdapat dalam produk baru ini. Ia bukan dibuat di Ulu Tiram sepertimana yang di war-warkan oleh sesetengah pihak. Setiap penghantaran adalah melalui kapal terbang. Formulasi boleh diolah mengikut kesesuaian dan maklumbalas penguna, kerana formulasi adalah fromulasi kami sendiri.

Jadi kami menyeru kepada agen-agen Aura Maya supaya jangan patah semangat. Teruskan perjuangan kita, kerana kita bukan menjual barangan yang tak berkualiti. Ia lebih baik, dijamin selamat dan berkesan dan dijual dengan harga yang berpatutan. Biar apa tomahan yang dibuat oleh pihak-pihak tertentu, kita akan terus berusaha mempromosi AM versi Korea ini tanpa perlu memburuk-burukkan produk orang lain. Kita kini berada dikelas yang berbeza. Ianya organic, pengunaan bahan-bahan yang diekstrak dan diproses melalui teknologi NANO.

Kini kami telah mengeluarkan Aura Maya BB Krim. Kepada yang ingin mencubnya, dapatkan dari agen-agen terdekat. InsyaAllah ia akan menjadi produk yang terhangat dipasaran.

BB Cream yang bermaksud Blemish Balm, Blemish Base, Bueaty Balm atau Beblesh Balm {“blemish” kebetulan adalah satu jenama di Korea}, dan dipasaran barat dikenali sebagai “Beauty Balm” Ia adalah barangan kosmetik yang terjual dinegara-negara timor dan Asia Tenggara, walaubagimana pun jenama-jenama terkemuka dunia kini giat memperkenalkan BB Cream kepasaran Barat. 

BB Cream dipromosikan sebagai produk kosmetik semua dalam satu. Ia bertindak sebagai serum, moisturizer, primer, foundation dan sunblock. Ia boleh digunapakai bersendirian sebagai moisturizer, diguna selepas mengunakan serum, sebagai moisturizer biasa, pengalas bedak, mengikut keperluan.

Terima kasih kepada yang terus menyokong kami. Kami akan menambahbaik produk AM dan akan menghasilkan produk2 yang berkualiti. Salamualaikum dan selamat sejahtera.

Monday, February 18, 2013

Latest Product - Aura Maya BB krim





Krim Blemish Balm (BB) Cream..
Promosi ini hanya TERHAD ...


RM39 seunit sahaja..

PM Omeera's Store or call 0138155039 utk tempahan

BB Cream ni berfungsi All-in-one cream. Ia berfungsi sebagai foundation, pelembab, sunblock dan merawat kulit. Ia amat popular di Korea dan menjadi rahsia kecantikan kulit mereka.

Ia sepenuhnya organik dan mudah dioles pada kulit. BB krim kami diproses menggunakan teknologi nano dan sesuai untuk semua jenis kulit.

AM Batch Baru



RESTOCK AURA MAYA KOREA BATCH BARU.......

Alhamdulillah.....formulasi untuk AM batch baru ini telah ditambahbaik lagi dari segi kandungan bahan2nya. Pihak Zamaya Network memaklumkan bahawa bahan kandungan untuk pencerahan kulit & antijerawat telah dipertingkatkan. Terima kasih yang tidak terhingga kami ucapkan kepada semua penguna2 AM yang sentiasa memberikan sokongan. Segala maklumbalas serta pandangan, telah diambilkira dan digunakan untuk mempertingkatkan lagi kualiti produk Aura Maya Korea ini. In sha Allah, kami yakin semua pengguna2 AM akan lebih berpuashati dengan AM batch baru ini.

Untuk AM batch baru ini juga, pihak Zamaya telah mencetak kotak packaging mengikut standard yang telah ditetapkan di mana No pendaftaran KKM produk, Info kandungan bahan2 serta Cara penggunaan produk telah dipamerkan pada kotak.

Untuk pertanyaan/tempahan AM batch baru :
Call/Sms & WhatssApp : 0138155039

TERIMA KASIH semua

Sunday, February 10, 2013

JOM SHOPPING






Assalamualaikum semua.....

Lama dah rasanya tak UPkan pasal jualan beg ni... Kalau nak order bag2 menarik seperti di atas sila layari laman web ini... JUST KLIK BAGS

Macam2 jenis bag menarik di sana.

TQVM

LAGI Tentang Aura Maya



Salam semua pengguna AM yg cantik2....

Syukur alhamdulillah, AM baru sudah semakin diterima ramai berdasarkan repeat order customer kami.....dan tempahan yang kami terima juga semakin meningkat setiap hari.....

Sukacita dimaklumkan, stok AM yang akan diterima nanti adalah stok AM batch baru yang telah ditambahbaik lagi formulasinya di mana kami diberitahu bahawa kandungan bahan untuk pencerahan kulit & anti-jerawat telah ditingkatkan. Kami yakin, dengan penambahbaikan ini, pengguna AM akan mendapat kesan tindakbalas yang jauh lebih baik berbanding sebelum ini.

Makluman/Info berkaitan AM baru:

1. Ada yang bertanya kenapa tindakbalas AM baru agak lambat berbanding AM lama.

Tindakbalas setiap individu adalah tidak sama, ada yang seawal 2 minggu telah nampak kesannya, dan ada pula yg mengambil masa sehingga 2 bulan.

Kebanyakkan produk2 yang ada di pasaran sekarang sangat cepat tindakbalasnya. Tindakbalas yang cepat tidak bermakna produk itu baik untuk kulit wajah. AM baru bertindak secara perlahan dan keselamatan kulit terjamin. Ianya dirumus daripada ekstrak bahan-bahan organik melalui teknologi NANO. Ia meresap terus ke dalam kulit untuk rawatan yang lebih menyeluruh tanpa kesan melekit di kulit. Tindakannya agak perlahan tetapi dalam jangka masa 3 minggu pengguna akan merasai hasilnya. Ia tidak memutihkan kulit secara berlebihan dan akan mengekalkan warna kulit yang asli, cerah, gebu dan tersangat lembut. Ia tidak menghakis kulit wajah malah merangsang pertumbuhan sel-sel baru untuk awet muda.

2. Ada juga segelintir pengguna AM baru mengalami kulit menjadi sedikit gelap atau kusam sebaik bertukar dari AM lama ke AM baru. Jangan bimbang..... kerana tindakbalas ini adalah untuk sementara waktu sahaja.

AM baru adalah produk organik, sementara AM lama dari herba dan akan ada sedikit bahan kimia yang terhasil daripada reaksi oleh bahan-bahan yang digunakan, bukan bahan kimia yang sengaja dicampur. Ini akan ada tindakbalas apabila pengguna mula mengunakan AM baru 100% organik. Jadi kami menasihatkan supaya teruskan pengunaan AM baru kerana lama kelamaan kesan sisa2 kimia AM lama/produk lama pada kulit wajah akan dapat dikurangkan secara beransur2 dengan penggunaan AM baru secara berterusan.....dan seterusnya anda akan mendapat kulit yang cerah cantik semulajadi.....:)


Kepada customer noor yang dah mulai menggunakan set AM baru ni dan berasa kesannya tak memuaskan, cuba cara penggunaan dibawah ni :

==> Sebelum memulakan penggunaan produk Aura Maya baru ini, anda dinasihatkan berehat dari memakai sebarang produk dalam tempoh 3-7 hari (hanya penggunaan sabun sahaja).
Tujuannya adalah utk membuang sisa2 kesan produk lama yg masih ada pada kulit muka.

Selepas cuci muka,

==> Untuk 2 minggu pertama penggunaan, hanya perlu pakai “Intense Cream” sahaja pada waktu siang & malam. Sapu nipis sahaja.

==> Sekiranya anda ada membuat rawatan muka/facial di Salon yg menggunakan produk lain, anda dinasihatkan supaya menggunakan produk Aura Maya semula selepas 2-3 hari, kecuali Salon tempat anda facial adalah menggunakan produk organik juga.

==> Selepas 2 minggu penggunaan Aura Maya baru, baru lah anda boleh memulakan pengunaan “Intense Krim” pada waktu siang sahaja dan “Antiaging Whitening Serum” pada waktu malam.

==> Selepas am baru dah serasi, baru lah boleh guna serum + intense krim......ikut masing2

In Syaa Allah

Untuk pertanyaan/tempahan AM baru :
SMS/Call/WhatssApp : 0138155039


Friday, January 25, 2013

AURA MAYA SUDAH ADA SIJIL KKM



Kami mengucapkan ribuan terima kasih diatas sambutan produk baru AURA MAYA VERSI KOREA kami. Sebagai biasa produk baru akan terdapat berbagai reaksi daripada penguna, apatah lagi para penguna telah biasa dengan Aura Maya yang versi lama. Aura Maya versi Korea adalah hasil daripada usaha2 kami kearah produk yang jauh lebih baik dan bermutu. Jestru itu kami mengharapkan maklumbalas daripada para pengguna untuk menghasilkan produk yang dapat memenuhi citarasa semua. 

Aura Maya Korean set adalah rumusan yang difomulasikan oleh Zamaya Network dan dibuat oleh sebuah syarikat kosmetik terkemuka di Korea. Segala maklumbalas daripada para pengguna akan dijadikan panduan bagi kami untuk memperbaiki mutu produk kami. Sebagai trend setter, tak hairanlah akan ada pesaing kami akan mengatakan yang produk mereka juga ORGANIK.

Diantara rungutan yang kami terima ialah;
1. Tindakbalas yang lambat berbanding AM lama – Tindakan yang cepat tidak bermakna produk itu baik untuk kulit wajah. AM baru bertindak secara pelahan dan keselamatan kulit terjamin. Ianya dirumus daripada ekstrak bahan-bahan organik melalui teknologi NANO. Ya meresap terus kedalam kulit untuk rawatan yang lebih menyeluruh tanpa kesan melekit dikulit. Tindakannya agak perlahan tetapi dalam jangka masa 3 minggu pengguna akan merasai hasilnya. Ia tidak memutihkan kulit secara berlebihan dan akan mengekakalkan warna kulit yang asli, gebu dan tersangat lembut. Ia tidak menghakis kulit wajah malah merangsang pertumbuhan sel-sel baru untuk awet muda.

2. Ada yang mengadu kulit kusam selepas beberapa hari – Ini akan berlaku buat sementara waktu sahaja. Produk ini adalah produk organik, AM lama dari herba dan akan ada sedikit bahan kimia yang terhasil daripada reaksi oleh bahan-bahan yang digunakan, bukan bahan kimia yang sengaja dicampur. Ini akan ada tindakbalas apabila pengguna mula mengunakan AM baru 100% organik. Jadi kami menasihatkan supaya teruskan pengunaan AM baru tanpa ragu-ragu. Anda akan dapat melihat hasilnya, bersabarlah.

3. Timbul jerawat halus {jerawat pasir} – Ini adalah kesan biasa {healing Crisis], teruskan rawatan.

4. Jerawat batu – Sapukan serum pada jerawat. Ada dua kesan:

a] Jerawat akan kecut dan kering, teruskan pengunaan serum.

B] jika jerawat berterusan, hentikan pengunaan serum, teruskan menguna Intense Cream sehingga jerawat reda. Bolehlah mengunakan serum selepas itu.

Produk kami terjamin Selamat untuk digunakan dan telah diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia dan dikeluarkan oleh kilang GMP.

Aura Maya Intense Cream – NOT130102215K
Aura Antiaging Whitening Serum – NOT130102216K
Aura Maya Radiant Facial Soap – NOT1301012214K

Kami ingin mengingatkan kepada semua pengguna AURA MAYA bahawa kami TIDAK LAGI MENGELUARKAN AURA MAYA VERSI LAMA. Sekiranya terdapat ada lagi mereka2 yang menjual Aura Maya Versi lama kami tidak akan bertanggungjawab jika berlaku apa2 tindakbalas yang memudaratkan apabila digunakan.pada pembeli dan penguna.




Friday, January 18, 2013

AURA MAYA BB CREAM





Aura Maya BB Cream akan berada di pasaran tidak lama lagi!!!


Diformulasikan dan dikeluarkan di Korea di mana BB Cream keluaran Zamaya Network ini menggunakan formulasi BB Cream yang paling hot di negara Korea sekarang. So, jangan ketinggalan untuk mendapatkannya nnti.... :)

Apa yang saya suka dengan Aura Maya BB Cream ini...., kulit akan terus nampak cerah dgn tona warna kulit yang sekata & cantik semulajadi.....mmg best.... :))

Dimaklumkan, pihak Zamaya akan menawarkan harga promosi terlebih dahulu di mana harga dianggarkn di antara RM25 - RM35. Aura Maya BB Cream ini nanti akan menggunakan botol sediaada iaitu botol hitam Night Cream sebelum ini. Harga Promosi ini adalah sehingga botol sebenar siap ditempah.

In Shaa Allah Aura Maya BB Cream ini akan diedarkan selewat2nya hujung bulan ini. Kepada sesiapa yang berminat bolehlah Call/sms/Whatsapp kami untuk membuat tempahan.






Saturday, January 12, 2013

NEW AURA MAYA




SET MAINTANANCE/PROMOSI AURA MAYA

(1)
SABUN AURA MAYA KUNING(VITAMIN E)
ia sesuai untuk skin yg bermasalah normal yang tidak serius......cth berwajah kusam/jerawat/jeragat

SABUN AURA MAYA HIJAU(VITAMIN C)
- IA Sesuai untuk skin yang bermasalah serius..cth... Jerawat yg sampai nanah tu,jeragat, dan skin yg kering...(sebenarnya ia di buat khas untuk lelaki dan yg berusia 40 keatas)


FUNGSINYA
IA..untuk mematikan dan menghilangkan toksid/kekotoran dan sel yang mati di muka.....


(2)
SERUM

-anti penuaan/anti jerawat/mencegah tompok penuaan dan -
-mengurangkan keterampilan garis halus dan kedutan kulit nampak lebih berseri+flawes dan bercahaya
-melembabkan kulit yang kering
-membantu memudarkan parut jerawat/jeragat dan kesan chicken pox(secara slow)
-melindungi selkulit dari ultra violet dan unsur2lain yg memghasilkan sel merosakkan radikal bebas
-membantu mengekalkan keseimbangan minyak kulit semasa proses pembersihan (amat sesuai utk yg menghadapi masalah kulit berminyak)
-kulit akan kelihatan lebih cerah,,,,

(3)
KRIM(INSTENSE KRIM) SIANG & MALAM
-Ia amat ringan dan sangat moise....
-melembutkan kulit anda/meratakan ton warna kulit
-anti kedut dan mencantikan kulit anda agar berseri
-mencantikan kulit anda agar ia lembut seperti bayi(he!!he).

*krim ini boleh di pakai siang atau malam....selepas menggunakan serum...di syorkan pakai siang 


sahaja....bagi menjimatkan....

Tuesday, January 8, 2013

INFO CARA PENGGUNAAN AURA MAYA FORMULASI BARU





INFO CARA PENGGUNAAN AURA MAYA FORMULASI BARU

PERSEDIAAN SEBELUM MENGGUNAKAN AURA MAYA BARU:
Sebelum memulakan penggunaan produk Aura Maya baru ini, anda dinasihatkan berehat dari memakai sebarang produk dalam tempoh 2-3 hari (hanya penggunaan sabun sahaja).

CARA PENGGUNAAN:

1. SABUN PEMBERSIH MUKA
==> Gosokkan sabun pada tangan basah yang bersih. Gunakan sedikit air dan urut dengan perlahan keseluruh muka dan leher dengan urutan membulat. Bilas sebersihnya dengan air

2. SERUM ANTI-PENUAAN DAN PEMUTIH
==> Setiap pagi dan malam, pam 3 atau 4 titik serum dan sapu keseluruh muka. Untuk bintik-bintik hitam dan pigmentasi, gunakan lebih dan urut berkali-kali supaya ianya serap dengan mendalam ke dalam kulit.

3. KRIM RAWATAN (INTENSE CREAM)
==> Selepas menggunakan serum, gunakan ia dan urut secara perlahan keseluruhan muka dan tekan perlahan-lahan untuk penyerapan.

@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Berikut adalah kaedah penggunaan kepada mereka yang mengalami masalah jerawat.

==> Sebelum memulakan penggunaan produk Aura Maya baru ini, anda dinasihatkan berehat dari memakai sebarang produk dalam tempoh 2-3 hari (hanya penggunaan sabun sahaja).
Tujuannya adalah utk membuang sisa2 kesan produk lama ygmasih ada pada kulit muka.

==> Untuk 2 minggu pertama penggunaan, hanya perlu pakai Intense Cream sahaja pada waktu siang & malam. Sapu nipis sahaja.

==> Sekiranya anda ada membuat rawatan muka/facial di Salon yg menggunakan produk lain, anda dinasihatkan supaya menggunakan produk Aura Maya semula selepas 2-3 hari, kecuali Salon tempat anda facial adalah menggunakan produk organik juga.

==> Selepas 2 minggu penggunaan Aura Maya baru, baru lah anda boleh memulakan pengunaan Antiaging Whitening Serum + Intense Krim pada waktu malam. Gunakan Intense Krim hanya pada waktu siang sahaja. Untuk pengetahuan anda, fungsi serum adalah untuk menggalakkan peningkatan kolagen & memperbaharui sel-sel kulit.

EUMORA